Valmennukset

Uskalla Innostua

Kerroin teille viime viikolla, että tulen olemaan valmennuksessa koko viikonlopun. Päivät olivat todella pitkiä ja olen joutunut ottamaan pari päivää hiljaisuutta purkaakseni ajatuksia.  Uskalla innostua järjestää useita valmennuksia ympäri Suomea, jotka tarjoavat konkreettiset avaimet menestyvään elämään ja onnistumiseen. He järjestävät myös vuoden pääseminaarin ”Passion for Success” Helsingissä kerran vuodessa.

Miksi ylipäätään menin näihin valmennuksiin? Koen että olen elämässäni tehnyt ja saavuttanut jo kaiken mitä tähän asti olen halunnutkin tehdä. Tiedä sitten olivatko tavoitteeni alunperinkin jo turhan vaatimattomat, mutta kaipasin selkeyttä tulevaisuuteen ja uutta suuntaa. Ehkä vähän sitäkin, että joku puskee eteenpäin; tähän asti se olen ollut minä itse. Kumminkin tuntuu että olen pitemmän aikaa haahuillut ja polkenut paikallaan. Haluan kanavoida oman energian, ajan käytön ja fokuksen jatkossa oikeisiin asioihin. Inhoan olla paikallani, ja nyt en puhu paikallaan olemisesta hetkellisesti taikka läsnäolosta, vaan siitä paikallaan olosta kun elämällä ei ole selkeää suuntaa. Toki me ollaan todella erilaisia, joten aikomukseni ei ole kertoa kenellekään miten tätä elämää pitäisi elää. Joillekin on ihan ok antaa niinsanotusti virran viedä ollakseen onnellisia. Itse kumminkin tarvitsen selkeän suunnan ja selkeitä tavoitteita. Se ei tarkoita sitä, ettenkö olisi onnellinen juuri nyt, mutta saan äärimmäisen suurta mielihyvää jatkuvasta kehityksestä, sekä jonkin tietyn tavoitteen saavuttamisesta taikka uuden elämyksen kokemisesta. Se on niin tärkeää itselleni, että olen valmis pistämään näihin asioihin aikaa ja rahaa. Tämä konkreettisesti tarkoitti sitä, että olin jälleen Kampin Radissonissa koko viikonlopun aamusta iltaan. Viime viikonlopun päivät olivat vielä pitemmät kun varapuun seminaaripäivät. Aloitettiin lauantaina kymmeneltä ja lopetettiin joskus kahdeksan jälkeen illalla. Päivän päätteeksi raahauduin kotiin ja suoraan sänkyyn, sillä sunnuntaina piti olla pelipaikoilla jo yhdeksältä aamulla.

Olen vähän sellainen ikuinen opiskelija. Olen lukenut paljon henkilökohtaiseen kasvuun liittyen vuosien ajan mutten oikein ole tiennyt mitä teen kaikella tiedolla ja osaamisella, enkä ole sitä parhaalla mahdollisella tavalla omassa elämässä hyödyntänyt. Henkilökohtaisella kasvulla viittaan kaikkiin eri elämän osa alueisiin; työ/ura, himissuhteet/parisuhde, sekä henkinen ja fyysinen hyvinvointi. Mulla on yksi todella huono kokemus vastaavanlaisesta seminaarista jonka muistan hyvin, josta johtuen meni pitkään ennen kun edes harkitsin uudelleen valmennuksia. Ikäväkseni pakko todeta että tämä huono kokemus oli Brian Tracy, erittäin tunnettu kansainvälisesti. Brian Tracy kävi Suomessa 2015 syksyllä, jolloin hän vieraili myös Tukholmassa. Tukholman seminaari oli se päätapahtuma; Helsingissä hän kääntyi vain pariksi päiväksi. Olin silloin ihan Brian fani, tarkoittaen että kuuntelin Brianin seminaareja joka päivä ja luin hänen kirjoja. Kieltämättä kaikki Brianin youtube valmennukset olin käynyt jo läpi parikin kertaa ennen itse valmennuspäivää. Odotukset olivat korkealla sinä päivänä, ja intoa puhkuen marssin heti aamusta aikaisin Finlandia talolle. Näin lyhyesti kiteytettynä, meitä oli Finlandia talolla noin neljäkymmentä eri alojen yrittäjää, asiantuntijaa, sekä johtotehtävissä työskentelevää. Seminaari oli hyvin tehokas/kompakti kuuden tunnin yksipuolinen höpötys. Jäi sentään jotain kättä pitempää, ja se oli kovakantinen seminaari kirja…. Ruotsiksi. Laahustin baanaa pitkin kotiin vaan ajatellen et nyt on muuten Länsilahden likkaa vedätetty. Sinne jäi Brian Tracyn tubettamiset, eikä löydy kirjojakaan enää kirjahyllyltä.

www.uskallainnostua.fi

Kaksi ystävääni; joidenka arviointikykyyn ja sanaan luotan, olivat jo kolunneet näitä Uskalla innostua- valmennuksia yli vuoden ajan. Päätin antaa ajatukselle uuden yrityksen ja otin nämä kaksi viikonloppua. Saa mitä haluat valmennus viikonlopun valmentajana toimi Ilkka Koppelomäki. Ilkasta olen kuullut pelkkää hyvää, hän on myös valmentanut puolisoani henkilökohtaisesti vuosia taaksepäin. Tästä valmennusviikonlopusta on itse asiassa yllättävän haasteellista kirjoittaa, sillä siinä pureuduttiin hyvin syvällisesti henkilökohtaisiin asioihin. Käytännössä siellä ei sinänsä tullut minulle mitään mitään uutta esiin, sillä olihan kyseessä nimenomaan minun omat henkilökohtaiset asiat. Kumminkin, kuinka usein sitä pohtii näin syvällisesti omaa elämää, ja omia asioita sekä tulevaa suuntaa koko viikonloppua. Ja vielä sen lisäksi jakaa sen avoimesti kaikille muille, aika harvoin…jos koskaan. Kyllähän minäkin olen kirjoittanut kaikenmaailman tavoitteita paperille ja ruksinut niitä pois sitä mukaan kun olen niitä saavuttanut. Kaiken tämän ”hälinän” keskellä, onko oikeasti kyseessä ollut juuri minun tavoitteet. Vai onko kyseessä kumminkin ollut vanhempani asettamat tavoitteet? taikka yhteiskunnalliset tavoitteet ja paineet? taikka massan ja muiden ihmisten niin sanottuja massatavoiteia? Meillä kun on niin suuri tarve olla hyväksyttyjä, olla cool, kuulua joukkoon, olla samanlaisia mutta silti ihan vähän uniikkeja, mutta ei missään nimessä liikaa ettei olla erilaisia.

Ymmärsin tässä juuri, että en oikeastaan voi avata koko viikonloppua tässä julkaisussa. Nämä viime viikonlopun asiat menevät niin syvälle omaan elämään ja henkilökohtaisiin asioihin, että tulenkin tiputtelemaan niitä tänne pikkuhijlaa ajan kanssa. Kerron alue alueelta pikkuhiljaa mitä olen käynyt läpi, ja mitä asioita olen ottanut käytäntöön ja miten ne näkyvät elämässäni nyt ja ehkä seuraavan vuoden aikana. Tää on itseasiassa ihan huippu juttu, sillä en itsekään tiedä mitä tuleman pitää, tiedän vaan step by step mikä on se seuraava askel kohti sitä suuntaa mihin haluan mennä. En itse asiassa tajunnut ollenkaan että tulisin kirjoittamaan näistä valmennuksista, mutta tästähän tuli juuri erittäin mielenkiintoista, sillä ilmoittauduin sunnuntaina seuraavan vuoden kaikkiin valmennuksiin ja tulen ehdottomasti päivittämään blogiin miten ne vaikuttavat jokapäiväiseen elämään ja arkeen elämän eri osa alueilla.

Ilkka Koppelomäki, www.uskallainnostua.fi

Tässä vaiheessa en mene vielä niinkään mun omiin henkilökohtaisiin asioihin, mutta haluan lyhyesti kertoa viikonlopun kulusta. Olen ollut aina hyvin tarkka yksityisasioista ja siitä mitä jaan ihmisille ketä en tunne ja vanha blogini oli hyvin rajattu vain urheiluun. Viikonlopun valmennuksessa oli myös yksi parhaista ystävistäni, mutta istuttiin silti eri puolilla salia, jotta voisi samalla tutustua uusiin ihmisiin. Tilanne oli minulle todella uusi, sillä vaikka tapaan paljon uusia ihmisiä normaalisti, en jaa niin henkilökohtaisia asioita välttämättä kenenkään kanssa. Valmennus oli yhtä mukaansa vetävä kuin varapuunkin, eli vuorovaikutus osallistujien kesken oli aktiivista ja erittäin tehokasta. Se ei oikeastaan ollut luennon omainen missään vaiheessa, vaan Ilkka enemmänkin opasti ja selvensi meille miten ihmismieli toimii, miten meidät ohjelmoitu ja miten olemme itse oman itsemme esteitä (se pahin vihollinen). Pohdimme omaa elämäämme erinäisten tehtävien kautta. Kirjoitimme kaiken ylös, jonka jälkeen jaoimme kaiken parille. Parit vaihtuivat päivän mittaan ja välillä purimme ajatuksia pienissä ryhmissä.

Lauantaina teimme Passion testin. Tästä olen joskus kuullut Tony Robinssin seminaareilla. Nyt me sitten hinkattiin tätä kuuluisaa testiä tuntitolkulla. Passion testissä selvitetään omat intohimon kohteet, ja sieltä monen mutkan kautta suorastaan leivotaan pintaan ne tärkeimmät jotka nousevat ylitse muiden. Sen jälkeen pohdimme hyvin konkreettisesti polkuja miten pääsemme siihen suuntaan mihin haluamme, mikä on se seuraava askel. Valmennus viikonlopun aikana pureuduttiin tarkasti kaikkiin elämän osa alueisiin, jotta tiedämme mikä on tämän hetkinen tilanne tarkalleen, ja mihin suuntaan halutaan mennä. Sanoisin että tärkeintä tässä valmennuksessa oli rehellisyys, ja nimen omaa rehellisyys itseä kohtaan. Uskon että tämä on monen kompastuskivi. Turhan usein syyllistymme joko oman nykytilanteen kaunisteluun, taikka suomalaiseen tapaan jopa vähättelyyn. On elintärkeää tietää missä olemme nyt, jotta voimme tarkemmin määritellä mihin ja miten jatkamme.

Ilkka Koppelomäki, www.uskallainnostua.fi

Tulen paneutumaan näihin asioihin tulevaisuudessa samalla kun kirjoitan kaikesta muusta hieman arkisemmista asioista. Omien kokemusten perusteella en olisi uskonut että hehkutan ja suosittelen jo viikon sisään toista valmennusta mutta näin nyt vaan on. Ajattelin raahata veljeni mukaan seuraavaan valmennukseen, sillä itse olisin parikymppisenä ehdottomasti tarvinnut tällaista. Katsotaan saanko hänet mukaan vai en. Suosittelisin tätä valmennusta kaikille, jotka ovat valmiita viemään oman elämänsä sille seuraavalle ”levellille” ja kohtaaman omat henkilökohtaiset asiansa näin tehokkaalla tavalla. Sain uusia ystäviä tämän viikonlopun aikana, ja odotan innoissani mitä tämä kaikki tuo tullessaan tulevaisuudessa.

<3

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

code