Työ

Portugal, Vilamoura

Mun kirjoitukset Portugalista 2018 tulee väärässä tahdissa mutta ei se haittaa, haluan kirjoittaa molemmat reissut ja tämä oli nyt viimeisin. Olin joulukuussa vajaa kolme viikkoa Portugalissa ihan työreissulla. Pystyn tekemään töitäni periaatteessa mistä EU-maasta käsin tahansa. Joka vuosi samaan aikaan olen ollut todella väsynyt ja valonpuute vaikuttaa minuun todella paljon. Otin koiran ja kannettavan kainaloon ja suuntasin Portugaliin. Olin samana vuonna ollut keväällä suurin piirtein samassa suunnassa treenileirillä, joten jokseenkin tiesin mihin olin menossa. Pidin videopäiväkirjaa reissustani instaan, siellä olen muutenkin aktiivisempi tallaaja, kun täällä. Kuvia otin todella vähän ja nekin ovat puhelin kuvia, ens kerralla olen viisaampi. Päivitin niin tehokkaasti videopäiväkirjaa, että unohdin kuvat.

Reissussa ei sinänsä ollut mitään arkea ihmeellisempää, sillä arkeahan siellä elin. Tein töitä ja kävin salilla…”same but different”. Ainakin oli valoisaa ja vähän lämpimämpää, kun Suomessa. Haluan kirjoittaa näistä mun kommelluksista ja kokemuksista inspiroidakseni muitakin ihmisiä elämään juuri oman näköistä elämää ja tekemään asioita jotka tekevät onnelliseksi. Tykkään reissata yksin, ja kaveriporukalla. Meillä kun on niin usein rajoittavia ajatuksia siitä mitä emme voi tehdä ja miten mikäkin on mahdotonta. Ajattelin etten voi lähteä koska koira ja mihin senkin laitan kolmeksi viikoksi. Keksin kymmeniä eri syitä miksi en lähtisi mutta loppuen lopuksi se olikin ihan helppo rasti. Yksin reissaaminen on välillä kivaa, kun tapaa uusia ihmisiä ja tutustuu paikallisiinkin ihan eri tavalla. Muistan joskus, kun muutin Madridiin yksin, se vasta olikin kokemus. Eipä tässä reissussa sitten ollut mitään ihmeellistä, ainoa jännitysmomentti oli koira, jonka kanssa en ollut ennen reissannut mutta sekin meni melkein kivutta.

Lensin ensin Lissaboniin ja sieltä Faroon. Jatkolento Faroon oli myöhässä, joten jouduin istua kentällä neljä tuntia. Onneksi mulla oli työt mukana, joten kävin koiran kanssa lenkillä ja tein töitä odotteluajan. Farosta ajaa Vilamouraan ihan hetkessä, olisikohan mennyt noin 20min. Otin sieltä kämpän ihan sataman vierestä. Vilamoura on tosi kaunis pieni merikaupunki. Siellä oli kaksi satamaa, yksi harrastajille ja kilpailijoille, sekä yksi kaupallinen. Keväällä oli treenileirillä Alvorissa. Ajettiin silloin Vilamouran ohi ja ajattelin että siellä olisi ihana käydä. En pahemmin kirjoitellut reissusta sen kummemmin, koska näin off-season aikaan, siellä ei oikeasti tapahtunut mitään ihmeellistä. Satama alue oli täynnä purjeveneitä ja mitä hienompia ökyjahteja. Ravintolat olivat osa auki, osa talviteloilla, kuten kaupatkin. Elin siellä ihan perus arkea. Kävin aamulla lenkillä, tein töitä päivän ja illalla pyöräilin salille. Vilamouran vieressä on Quarteira kaupunki. Sinne pyöräili kymmenessä minuutissa. Löysin sieltä paikallisten kisaajien salin, johon otin jäsenyyden pariksi viikoksi.

Mulla oli käytännössä itsenäisyyspäivän lisäksi kaksi viikonloppua vapaata. Kaikki nämä pikkukaupungit ovat osaa Algarvea. Katsoin kartasta, että Alvor, jossa olin maalis-huhtikuun vaihteessa olisi ollut 15min ajomatkan päässä. Etäisyydet olivat minun mielestä sen verran lyhyet että pyörällä pärjäsi erittäin hyvin. En ehkä vuokraisi autoa koko ajaksi, jos voisin suositella. Lähikaupungit tulee käytyä läpi polkupyörällä helposti. Pyörävuokraamoja siellä oli oikeasti paljon. Vuokrahinta pyöri 20€/päivästä 150€/viikkoon. Golfaajia siellä oli ihan hirmuisesti; selvästi golfaajille suosittu paikka. En suosittelisi off-season aikana kohdetta muille lomalaisille, kun nimenomaan urheilijoille. Jos sinne on menossa hyppäämään, golfaamaan tai treenaamaan jotain muuta lajia niin puitteet ovat mitä mahtavimmat. Siellä oli todella iso urheilustadion kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Vilamourasta, hyvätasoisia kuntosaleja kymmenkunta mitä sain selvitettyä. Purjehtijoita siellä oli paljon eri maista treenaamassa. Siellä oli minun viimeisenä viikonloppuna purjehdus kilpailutkin. Ravintoloista vielä sen verran että kaikissa paitsi italialaisissa (yllätys) oli vegaaninen menu, joten munkin oli helppo käydä ulkona syömässä päivittäin. Sää vaihteli 20-25 astetta, aurinkoista oli aamusta noin 17:30 asti. Sen kummoisempaa tuolla ei tähän aikaan vuodesta ollut.

Kumminkin sesonki aikaan menisin ehdottomasti lomailemaan. Sesonki aika on toukokuusta heinäkuuhun pääsääntöisesti. Silloin Vilamourasta järjestetään paljon snorklaus ja sukellusreissuja, ja kaiken maailman jahti ja jetti reissuja. Portugalissa on ihan upea luonto ja luolia joihin Vilamourasta järjestetään myös päiväreissuja.

Töitä tehdessä aika meni nopeasti. Joululahjaostokset hoidin tällä kertaa Portugalissa ja pian lennettiinkin koiran kanssa jouluksi Suomeen. Takaisin tulomatka olikin Manulla helpompi, se vaan nukkui koko matkan. Siinäpä tuo reissu, ei siis mikään ihmeellinen tällä kertaa. Kertokaa jos olette käyneet tuolla sesonki aikaan. Mukava kuulla kokemuksia.

<3

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

code