Urheilu

Mun puheenvuoro #1

Halusin nyt lyhyesti ottaa kantaa tähän lajiin, kun olen jo kyllästymiseen asti seurannut Somen päivityksiä.
Olen katsellut erinäisiä kirjoituksia, mielipiteitä puolesta ja vastaan, arvostelijoita, kritisoijia sekä säälipisteiden keräilijöitä. Olen nyt hyvinkin suorasanainen joten mielensä pahoittajien on syytä vaihtaa palstaa.

Haluan ottaa kantaa fitness lajeihin, kertoa omat kokemukset, tämän hetken ja tulevaisuuden suunnitelmat. Mutta näitä ennen; yksin kertaisesti vain ottaa kantaa.

KILPAURHEILU

Asenne hoi! kun päätät lähteä lajin pariin, tee päätös tavoitteistasi realistisesti. Jos päätät kisata kisaa, mutta ilman minkään näköistä pohjaa ei kannata mennä vuoden treenaamisella väärillä asenteilla heti ensimmäisiin kisoihin. Kunnianhimoisuus on aina hieno asia, mutta liian paljon on samanlaisia tapauksia siitä kuinka kisoihin lähdetään väärin olettamuksin, verrataan itseään viereiseen salijamppaan ja julistetaan itsensä voittajaksi ennen lavalle astumista. Itse ehkä olisin myös voinut treenata pohjaa enemmän näin jälkiviisaana.

Ei ole mitään väärää yrittää ja kokeilla mihin omat rahkeet riittää. Kaiken kaikkiaan hieno rypistys monelle kisoihin asti selvinneelle, mutta suruksi pistää lukea negatiivisia kirjoituksia ja postauksia kisojen jälkeen. Kuinka oli liikaa lihasta bikiniin, taikka tuomarin silmät varpaissa, tai linjaus yhtäkkiä muuttui. Prepin aikana eletään kuulemma maailman parasta aikaa, ja kisojen jälkeen kerrotaan kuinka rikki oikeasti oltiin. Ollaan rehellisiä. Kilpaurheilussa jokainen yrittää ylittää omat rajansa ja puskee joka päivä ollakseen parempi. Ei kai sitä nyt oikeasti vaahtokarkkien päällä tanssitakaan silloin.

Pää pystyyn, heitätte kaiken työn hukkaan näillä marinoilla. Kyse on kilpaurheilusta ja jatkuvasta kehityksestä. Sen on tarkoitus olla kivaa ja oma elämäntapa, sekä intohimo. Jos kaikki on niin huonosti, niin ehkei laji ole sopiva valinta. Jos vaan kokeilet vuoden rypistyksen ja käyt lavalla, ei sekään ole väärin todellakaan; päinvastoin.
Mutta voin kertoa että ei se linjaus niin paljoa ole muuttunut. Taso vaan Suomessa kasvaa koko ajan ja sitä myöten myös panokset kovenee, ja sehän on vaan hyvä asia. Säännöt ovat ihan netissä luettavissa, tuomarit toimivat niiden mukaisesti. Oma sijoitukseni aikanaan oli juurikin pisteelleen oikein, ei yhtään enempää eikä vähempää. Kuvat ja videot ovat myös netissä kisaajille jälkikäteen joten sieltäkin hyvin objektiivisilla kiikareilla voi tarkastella tilannetta. Siitähän kilpaurheilussa on kyse, kilpailet ja kehität koko ajan itseäsi ja omaa sijoitusta. Ei sitä voi olettaa että menen kerran ja voitan kaikki. Moni mm-tason kisaaja on joskus ollut viimeinenkin.
Ja oikeasti. Miettikää niitä teidän kateellisia työkavereita sun muita jotka nyt popparit kädessä lukevat teidän tarinoitanne somessa…
Sijoitukset harmittavat välillä, epäonnistuminen harmittaa, vastoinkäymiset harmittavat. Mutta joka ei yritä ei voi voittaa, vastoinkäymisiä ja epäonnistumisia tarvitaan jotta voidaan oppia ja mennä eteenpäin.
Mitä vähemmän urheilutaustaa muista lajeista taikka kisaamista, niin suosittelen ettei laita kisatavoitteita liian kunnianhimoisesti liian aikaiseen vaiheeseen.
Tää on kiva laji. Sitä on hienoa seurata ja olla vielä jollain tapaa mukana <3

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

code