Työ,  Valmennukset

Idiootit ympärilläni

Istun juuri koneessa matkalla Dubaihin. Tekisi mieli sanoa, että viikko on ollut kiireinen ja siksi en ole ehtinyt kirjoittaa. Todellisuudessa olen kumminkin rauhoittanut hetkeksi kalenteria. Olen persoonaltani jo todella ylivilkas, joten olen taas viime aikoina koettanut opetella rauhoittumaan ja keskittymään sekä fokusoitumaan olennaiseen. Tekeminen ei koskaan lopu kesken, joten olen opetellut priorisoimaan ja tekemään vain tärkeimmät asiat. Loput ”asiat” ja ”tekemiset” saavat tulla sitten myöhemmin, jos ollenkaan.

Kuva: Jarno Grönlund

Sain todella paljon mielenkiintoisia kommentteja, kokemuksia sekä näkemyksiä liittyen aikaisempaan lyhyeen julkaisuun stressiin ja resilienssiin liittyen. Toivoisin, että jatkossa kommentit olisivat julkisia blogissa, vastaan kyllä, mutta tästä aihealueesta poiki niin paljon mielenkiintoisia keskusteluja ja pohdintaa, että juuri tuota toivoisin tänne julkiseksi.

Haluaisin lyhyesti ottaa kantaa tähän viime vuoden hypetys kirjaan, idiootit ympärilläni. Tästä kirjasta moni puhui ja se taisi olla jonkun sortin best seller? En ole täysin varma, sillä itse näin mainontaa enemmän somessa kun kivijalkamyymälöissä. Noh, kun tykkään lukea ja kirjoittaa, niin toki halusin lukaista tämänkin. Riippuu todella paljon viikoista; luenko itse fyysistä kirjaa, vai kuuntelenko sen äänikirjana. Joskus jopa kuuntelen ensin kuunnelman ja luen kirjan vielä päälle. Pääsääntöisesti pyrin lukemaan vain fyysisiä kirjoja, mutta joskus äänikirja on kiva vaihtelu. Toki mulla on puhelimessa jo varmaan kaikki äänikirja apit mitä voi olla, sillä valikoima on vielä sen verran niukka, ettei kaikkea vaan ole saatavilla vielä yhdessä paikassa.

Kannattaako tätä kirjaa sitten lukea? rehellinen mielipiteeni olisi, että vedä mieluummin äänikirjana ja vielä pikakelauksella. Jos olet perehtynyt DISC analyysiin tarkemmin taikka siitä myöhemmin yksinkertaistettuihin värikoodeihin, joita niitäkin on riittämiin, tämä kirja on sinulle täysin turha. Jos et kummikaan ole koskaan perehtynyt ihmisten ydinpersoonallisuuspiirteisiin ja aihe alue kiinnostaa, tämä kirja on hyvä sisään heitto aiheeseen. Kirja on nimensä mukaan idiootinvarma. Se on yksinkertaistetuin lukemani versio ihmisten ydinpersoonallisuuspiirteistä, joihin ihmiset jakaantuvat, eli tässä tapauksessa neljä pääväriä. Itselleni oli sopiva hetki lukea kirja, sillä olin juuri viime vuonna käynyt pari koulutusta taas aiheeseen liittyen. Olisi joskus hauska tehdä ihan kunnon persoonallisuustesti. Olen tehnyt muutaman lyhyemmän joskus juurikin näihin neljään väriin liittyen, mutta tulos on vaihdellut riippuen testistä. Joskus olen puna-sininen, joskus taas puna-keltainen. En kyllä itse allekirjoita sinisyyttä, sillä en millään tavalla kaihda riskejä, eikä nippelitietotaito ole vahvuuteni, saatikka ylenpalttinen järjestelmällisyys. Aihe on hauska, sillä silloin oppii ehkä ymmärtämään paremmin ihmisiä ympärillä. Olemme jo saaneet kavereiden keskuudessa paljon huumoria eri arjen tilanteista, kun jonkun selvä persoonallisuuspiirre nousee esille.

Kuinka moni muu on opiskellut tätä aihetta? lukenut mahdollisesti tämän kirjan taikka paneutunut jopa syvällisemmin aiheeseen? Mikä on sinun hallitseva väri?

<3

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

code